Svenska Orienteringsförbundet – SOFT

Som de flesta andra sporter, har även orienteringen en organisation som håller i tävlingar, sponsrar events och tar hand om administrationen och försöker främja intresset för skogssporten.

Det heter Svenska Orienteringsförbundet och ligger i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Denna organisation bildades redan 1938 och är nu med i Internationella Orienteringsförbundet som i sin tur bildades i Köpenhamn på 60-talet men numera ligger huvudkontoret i Karlstad. Förutom orienteringslöpning har det även ansvar, precis som SOFT för skidorienteringen, mountainbikeorienteringen och precisionsorienteringen som är specificerade i en annan artikel. Man kan lätt tro att orientering är något som bara nordbor sysslar med, men förbundet har medlemmar över hela världen och på alla kontinenter.

För att återgå till det Svenska Orienteringsförbundet, är det en bra idé att bli medlem om orienteringen ligger en varmt om hjärtat. Förutom alla arrangemang man kan ta del av, finns även tidningen Skogssport som man kan prenumerera på. Utöver liknande medlemsförmåner finns det även utbildning för tränare, föreningar att gå med i och en liten butik med allt orienteringsmaterial man kan tänka sig. Så för den som vill öva upp sitt lokalsinne, är det bara att hitta karta och kompass och köra igång!

publishable-mag