Vågar du ge dig ut på nattorientering?

Det är mörkt och tyst. Bara de vakna djuren hörs då och då och det prasslar konstigt i skogen. Helt plötsligt syns ett rörligt ljus som sedan försvinner bort i skogen. Nej, det är ingen eldfluga utan kanske en nattorienterare som letar sig fram i mörkret, för ja, nattorientering är en variant av löporientering och är även en vanlig sysselsättning för Scouterna. Det är tämligen viktigt att kunna ta sig fram i naturen och ibland kan det ske nattetid om man inte har något val.

Det är naturligtvis svårare att orientera i mörker, men till hjälp tar man pannlampor och man är ofta inte ensam. Kartan kan också verka mer komplicerad eftersom små detaljer som syns på kartan, inte syns i mörkret lika väl.

Träna bort din mörkrädsla

Många människor är rädda för mörkret, speciellt i ett okänt område där grenar, träd och buskar kan förvandlas till monster eller djur. Det är inte bara barn som får synvillor. Även vuxna kan behöva sova med lampan tänd och vad passar då bättre att träna bort sin mörkrädsla än att ge sig ut i skogen ett gäng och använda kartan och bekanta sig med naturen under nattens timmar? Testa!

publishable-mag